badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Olilab Crni šampon

Olilab Crni šampon

SKU: SAM-1

CIJENA: 12,00 € Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 12,00 €

Ako Vaša kosa ispada, imate prhut, crvenilo ili nadraženo vlasište, potražite OLILAB Novi crni šampon.

cart icon

OLILAB Novi crni šampon je kozmetički šampon za pranje kose i vlasišta temeljen na prirodnoj aktivnoj tvari Ichthyol-u.

Zahvaljujući Ichthyolu šampon može riješiti probleme vlasišta kao što su prhut, crvenilo i nadraženo vlasište.

Uporabom OLILAB Novog crnog šampona vaša kosa će biti čista, a vaše vlasište zdravo. Novi crni šampon je crne prirodne boje, visoke gustoće i čistoće te specifičnog mirisa koji potječe od Ichthyol-a.

U razvoju proizvoda stavili smo veliki naglasak na korištenje što manje sintetskih sirovina u proizvodnji, stoga je OLILAB Novi crni šampon bez sintetskih mirisa, bojila.

cart icon

Djelovanja Olilab Crnog šampona

ODSTRANJUJE PRHUT

Većina šampona protiv prhuti koji se mogu naći na tržištu sadrže veći broj pojedinačnih aktivnih sastojaka koji zadovoljavaju složenost tretiranja prhuti.

U odnosu na njih, Ichthyol može pomoći kao i svi ostali sastojci zajedno. Ichthyol ima i antiproliferativno djelovanje koje može smanjiti pojačano obnavljanje kožnih stanica do normalne razine, ujedno može djelovati protuupalno, antibakterijski i antiseptički. Prema tome, Ichthyol daje bazu za funkcionalnu terapiju baziranu na samo jednom aktivnom sastojku.

Djeluje regenerativno

Novi crni šampon potiče obnavljanje kože, odstranjujući mrtve stanice čime koža poprima bolji izgled.
Time vaša kosa postaje potpuno oslobođena od neugodnih ljuskica koje potiču svrbež kože. Svojom precizno složenom formulom, Novi crni šampon očvršćuje kosu dajući joj volumen i punoću te pritom potiče rast kose. Ako vam se kosa doima neživom i slabom, Novi crni šampon će vam oživiti kosu već nakon prvog pranja.

Djeluje blago antibakterijski

Zahvaljujući Ichthyol-u Novi crni šampon karakterizira antibakterijsko svojstvo na bakterije koje se javljaju u nekim kozmetičkim kožnim problemima. Najznačajnija mu je uloga da pomaže u suzbijanju gljivica roda Pityrosporum koje su jedan od glavnih uzročnika svrbeža kod problema prhuti.

 

Mikroorganizmi Minimalna inhibitorna koncentracija (%) Zona inhibicije (mm) / 1% Ichthyol-a Zona inhibicije (mm) / 5% Ichthyol-a
Staphylococcus aureus 0.039 1.0 2.5
Pseudomonas aeruginosa 0.039 0.5 1.0
Pityrosporum spec. - 2.0 11.0
Candida albicans 0.2-5.1 - -
Dermatophytes (p. ex. Microsporum canis, Trichophyton rubrum) 0.05-0.1 - -

 

*Gayko, G., Warnecke, J. and Volger, C. (2005) Antidandruff efficacy of Sodium shale oil sulfonate versus Coal Tar, Cosmetics & Toiletries, 120(3), p83-92.

Iz tablice je vidljivo da i 1% Ichthyol-a u kozmetičkim preparatima ima zadovoljavajući učinak na suzbijanje gljivice Pityrosporum, a veća količina potpuno uklanja svaku mogućnost pojave gljivica.

Smanjuje crvenilo

Uz sva prije navedena djelovanja Ichthyol daje značajne rezultate i u smanjivanju crvenila na vlasištu što se može vidjeti iz ispitivanja provedenog na 100 osoba koje su koristile preparat baziran na Ichthyol-u ( 1% Ichthyol-a).

Nakon šest tjedana dolazi do velikog napretka učinkovitosti što se može vidjeti iz sljedećeg grafa:

*Gayko, G., Warnecke, J. and Volger, C. (2005) Antidandruff efficacy of Sodium shale oil sulfonate versus Coal Tar, Cosmetics & Toiletries, 120(3), p83-92.


Novi crni šampon nema ograničavajuće vrijeme uporabe, može se primjenjivati kontinuirano svaki dan kod učestalih i jakih simptoma prhuti, crvenila i nadraženoga vlasišta ili 2 do 3 puta tjedno kod blažih simptoma.

 

Što o Olilab proizvodima misle korisnici

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo