badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Pantenol

Pantenol - Olilab

Pantenol je alkoholni derivat pantotenske kiseline, a naziva se i provitamin B5.

 

Na sobnoj temperaturi pojavljuje se kao gusta, ali prozirna tekućina. Topiv je u vodi i alkoholu, ali ne mora biti potpuno topiv u glicerinu. Pantenol je aktivni sastojak mnogih proizvoda za kožu i kosu te drugih proizvoda za osobnu njegu.

Pantenol je također poznat kao Dexpanthenol, Dexpanthenolium i D-Panthenol. Smatra se sigurnim sastojkom koji se može redovito koristiti bez štetnih učinaka.

Za što se koristi?

U kozmetici se često koristi kao hidratizirajuće sredstvo zbog svoje sposobnosti vezivanja za kosu i prodiranja u kožu. Pomaže koži stvoriti barijeru protiv iritacije i gubitka vode. Hrani kožu i povećava regeneraciju stanica.

Djelovanje na kožu

  • Poboljšava elastičnost i glatkoću kože
  • Smiruje crvenilo na koži, upale i sitne posjekotine
  • Pomaže kod zacjeljivanja rana, kao i drugih kožnih iritacija poput crvenih otoka

Djelovanje na kosu

  • Povećava kosi sjaj i mekoću
  • Obnavlja oštećenu kosu izloženu suncu i zagađenju
  • Osigurava volumen i fleksibilnost
  • Olakšava raščešljavanje kose

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/cream-aloe-vera-beautician-body-3981206/, autor Difotolife, preuzeto 16.01.2020. 

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo