badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Nastajanje bora na koži

Nastajanje bora na koži - Olilab

Nastajanje bora na koži jedno je od prvih znakova starenja i nešto što jednostavno ne možemo izbjeći. Prirodan proces starenja zahvaća sve tipove kože, zbog čega je vrlo pažno obratiti pažnju na svakodnevnu njegu – ne samo kože lica, već kože cijelog tijela.

 

Pojava bora započinje u drugom sloju kože – dermisu koji sadrži proteine zadužene za elastičnost i čvrstoću kože. S godinama koža postaje suha, tanja i gubi svoju prirodnu elastičnost, usporava se proces obnavljanja stanica, a to sve uzrokuje nastanak bora.

Takve ''nepravilosti'' na koži najčešće se počinju javljati oko 30. godine života, iako se kod nekih osoba znaju javiti već u 20-im godinama. U tom slučaju ne radi se o prirodnom starenju kože, već o posljedicama izazvanima nezdravim načinom života, nedovoljnom brigom o koži, emocionalnim stresom ili čestim ponavljanjem određenih grimasa na licu.

 Najveći krivci za prijevremeno nastajanje bora su:

  • negativno UV zračenje
  • dugogodišnje pušenje
  • dehidracija kože
  • stres
  • određene vrste lijekova

Uz pravilnu njegu i korištenje određenih kozmetičkih preparata, starenje kože i nastanak bora ipak možemo usporiti. Zaštita kože podrazumijeva redovito nošenje sunčanih naočala (posebno u ljetnim mjesecima kada je UV zračenje na najvišoj razini), korištenje krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom, dovoljno sna, zdravu i uravnoteženu prehranu, izbjegavanje prečestog konzumiranja kave i uzimanje vitaminskih dodataka prehrani.

Osim pravilne brige za kožu lica, danas postoji mnogo kozmetičkih preparata koje su pokazale učinkovitost u ublažavanje nepravilnosti na licu. To su prvenstveno kreme protiv bora koje pomažu u održavanju elastičnosti naše kože. One sadrže raznolike kombinacije hijarulonske kiseline, vitamina, ulja i ostalih nutritivnih sastojaka koje se preporučuje koristiti svakodnevno, u protivnom bi njihovo djelovanje moglo izostati.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo
 

Reference