badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Kvalitetan san – zdrava koža

Kvalitetan san – zdrava koža - Olilab

Kvalitetan san doprinosi zdravlju kože tijela, jer loš je san znak za tijelo da luči više hormona stresa – kortizola, koji mogu naštetiti zdravlju kože.

 

Zašto je kvalitetan san važan?

  1. Nedostatak sna pogoršava postojeće probleme s kožom – ovo se očituje u pojačanom širenju akni, povećanju osjetljivosti kože, povećanoj alergijskoj reakciji i povećanju iritacije u slučajevima dermatitisa.
  2. Nedostatak sna utječe na prirodnu ljepotu vaše kože – pojačana upala kožnih stanica tijela vodi k povećanju razlaganja kolagena i hijaluronske kiseline, koji daju sjaj i elastičnost koži.
  3. Nedostatak sna čini imunološki sustav ranjivijim – upale u organizmu pogoršavaju sposobnost tijela u regulaciji imunološkog sustava, što dovodi do većeg rizika od dobivanja bolesti, ali i smanjuje sposobnost tijela da se obrani od psorijaze i sličnih stanja kože.
  4. Nedostatak sna pojačava proces starenja – u stanju dubokog sna, rast hormona omogućava oporavak oštećenih stanica kože. Bez dovoljno kvalitetnog sna ovaj proces izostaje te se počinju vidjeti znakovi starenja na koži.
  5. Nedostatak sna doprinosi povećanju tjelesne mase – san također pomaže u regulaciji tjelesne težine, što je dobro za zdravlje kože.

Savjeti za kvalitetan san

Ne jedite zadnji obrok prekasno

Pijte puno vode tijekom dana, ali ne i navečer

Spavajte pod toplim pokrivačem

Maknite elektroničke uređaje daleko od kreveta

Mijenjajte posteljinu redovito

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/woman-asleep-girl-sleep-dreams-2197947/, autor Claudio_Scott, preuzeto 16.01.2020.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo