badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Suha koža na rukama

Suha koža na rukama - Olilab

Dolaskom jeseni i zahlađenjem, ljudska koža je izložena vanjskim uvjetima koji utječu na njena svojstva, pogotovo na suhoću kože koja postaje česta pojava.

 

Neovisno o vremenskom dobu koje uzrokuje suhu kožu na rukama, uzroci suhoće mogu biti i neke navike koje su nam svakodnevica. U nastavku pročitajte što uzrokuje isušivanje kože na rukama te kako njegovati takvu kožu.

Najčešći uzroci suhe kože na rukama

  • Prečesto pranje ruku – ovo je najčešći razlog suhe kože na rukama. Kada peremo ruke sa sapunom, on skida sve korisne sastojke za hidrataciju s naše kože.
  • Prevruća voda za pranje – pranje prevrućom vodom može smanjiti vlažnost kože te uzrokovati iritaciju i upale. Iz tog razloga se preporuča tuširanje maksimalno 10 min.
  • Izbjegavanje primjene kreme na rukama – hladnijim vremenom smanjuje se vlaga u zraku što znači da voda s ljudske kože brže isparava nego u toplijim mjesecima u godini. Samim time kožu je potrebno njegovati s kremama koje će joj povratiti vlažnost.
  • Unos dovoljne količine tekućine u organizam – pravilna hidratacija važna je za protok tekućina kroz kapilare u koži. Manji unos tekućine u hladnijim mjesecima u godini doprinosi suhoći kože na rukama i ostatku kože tijela.
  • Borite se s problematičnom kožom – psorijaza i ekcemi su stanja koja mogu dovesti do jako suhe kože. Iz tog razloga je važno tretirati ova stanja s pravilnim preparatima koji smanjuju crvenilo i ljuštenje kože.
  • Nenošenje rukavica na rukama – ruke i lice su najčešći dijelovi tijela koja su izložena hladnim vremenskim uvjetima, jer obično nisu pokrivena za razliku od ostatka tijela. Iz tog razloga ona su sklona sušenju i na kraju pucanju kože, koja može dovesti do infekcija. Iz tog razloga se preporuča nošenje rukavica na rukama tijekom zahlađenja te prilikom vjetrovitog vremena.

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/folded-hands-fingers-gloves-987629/, autor FotoRieth, preuzeto 16.01.2020.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo