badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Pranje kose

Pranje kose - Olilab

U ovom tekstu osvrnut ćemo se na pravilnu upotrebu OLILAB Novog crnog šampona te na način pranja kose kako bi aktivne supstance na pravi način i u pravoj mjeri mogle djelovati na vlasište i kosu.

 

U zadnje vrijeme vrlo često dobivamo upite od kupaca na koji način i koliko često trebaju prati kosu crnim šamponom kako bi postigli najbolje rezultate. Naravno, učestalost pranja kose ovisi o tipu kose i stanju vlasišta pa ćemo prvo iznijeti neke općenite savjete pri pranju u nekoliko koraka:

 

  1. Dobro namočite kosu – iako ovo samo po sebi ne treba posebno naglašavati, prvi korak pri pranju je dobro namočena kosa s toplom vodom. Topla voda opušta vanjske slojeve vlasi kose kako bi prljavština bila što kvalitetnije očišćena, a vlas kose ojačana djelovanjem šampona.
  2. Upotreba regeneratora – ovaj korak preporučujemo samo ako imate dugu kosu čiji su vrhovi najstariji i najsuhlji dio kose. Pritom je bitno da se regenerator ne stavlja u blizini vlasišta jer tretman crnim šamponom nije preporučeno provoditi u kombinaciji s drugim preparatima.
  3. Šamponiranje – najbitniji dio pranja kose. Šampon nanesite na ruku u obliku kovanice te kratko razmažite s oba dlana i utrljate u vlasište kose. Velika gustoća šampona i značajno svojstvo pjenjenja osiguravaju smanjenu potrošnju u odnosu na druge šampone koji znaju iskliznuti kroz dlanove ili ih treba nanositi u većoj količini. Osim tipa kose i stanja vlasišta, količina nanesenog šampona ovisi i o dužini kose. Ako imate dužu kosu, nanesite malo više šampona na kosu kako bi ju kompletno oprali. U fazi šamponiranja je preporučljivo ostaviti zapjenjeni šampon na vlasištu nekoliko minuta. Nakon prvog pranja uvidjet ćete kako vam vlasište reagira na šampon. Ako imate osjetljivo vlasište i slabiji oblik prhuti i crvenila, dovoljno je i minutu do dvije ostaviti na kosi, a ako imate teži oblik prhuti možete i do 4-5 minuta šampon ostaviti na kosi.
  4. Ispiranje – nakon pravilnog šamponiranja dolazi faza ispiranja kose. Preporučuje se ispiranje mlakom vodom kako bi se zatvorile kutikule kose te kako bi struktura kose postala kompaktnija i reflektirala više svijetla, tj. postala sjajnija.
  5. Sušenje kose – tokom ljeta najbolji oblik sušenja je prirodno sušenje kose, a ostatak godine treba ispravno sušiti kosu sušilom. Ako je moguće, ne sušiti kosu prevrućim zrakom sušila i udaljenosti manjom od 20 cm. Prije sušenja treba što bolje istrljati kosu ručnikom, a kod duge kose zamotati kosu ručnikom i ostaviti da se voda upije oko 10 min.

Ove točke spadaju u preporučeni način korištenja Novog crnog šampona, ali one ne predstavljaju nužno pridržavanje navedenih faza pranja. Svaka osoba bi trebala smanjiti učestalost pranja ako smatra da joj je šampon prejak ili pojačati ukoliko je djelovanje preslabo. Pri primjeni crnog šampona važno je ne koristiti druge šampone, regeneratore ili maske za kosu (eventualno se može koristiti regenerator na vrhovima duge kose) jer simultano korištenje takvih preparata može dovesti do suprotnog efekta ili iritacije vlasišta.

Osim specifične boje crni šampon karakterizira i miris koji je u potpunosti prirodan. U šampon nisu dodavani nikakvi dodatni parfemi iz razloga što ti dodaci umanjuju djelotvornost šampona i nisu pogodni u tretmanima problema s vlasištem.

Pravilnim korištenjem OLILAB Novog crnog šampona protiv peruti možete riješiti sve probleme vlasišta u vidu crvenila, nadraženosti i peruti. Pritom vaša kosa ostaje sjajna i zdrava.

Ako imate bilo kakvih pitanja, nejasnoća ili nuspojava u korištenju crnog šampona, slobodno se javite putem kontakt obrasca ili facebook-a.

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/girl-woman-model-brunette-924868/, autor StockSnap, preuzeto 16.01.2020.

 

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo