badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Nedostatak sna - utjecaj na kožu tijela i lica

Nedostatak sna - utjecaj na kožu tijela i lica - Olilab

San je izuzetno važan za naše zdravlje i kvalitetu života, a njegov nedostatak može nam prouzročiti velike zdravstvene probleme.

 

Poznato je da se stanice kože mnogo brže obnavljaju noću nego tijekom dana, a jednako tako da san znatno utječe na očuvanje našeg vitalnog zdravlja. Mišići tijela noću se opuštaju te tako daju priliku našoj koži da lakše diše i regenirira se. Kvaliteta sna potrebna nam je da se tijekom dana osjećamo svježe, motivirano i dobro raspoloženo.

Istraživanja sve češće pokazuju da je današnja kvaliteta sna kod ljudi sve manja i manja, prvenstveno zbog velike količine stresa prisutnog u našim životima. Nedovoljna količina sna često ima negativne posljedice na naše cjelokupno zdravlje, uključujući tako i zdravlje kože tijela i lica. Naime, nedostatak sna dovodi do povećanja razine kortizola u krvi - hormona koji je zaslužan za pojavu stresa i upala u organizmu, a velika koncentracija kortizola može opasno naštetiti našoj koži. Javlja se pigmentacija na određenim dijelovima kože te nastaju podočnjaci koje je tijekom dana vrlo teško sakriti.

Neispavanost također negativno utječe na rast i regeneraciju stanica zbog čega naša koža, pogotovo koža lica, postaje tanka i suha. Stoga, nije ni čudno da su znakovi umora i neispavanosti najviše vidljivi upravo na našoj koži.

Da bismo to spriječili, potrebno je spavati barem sedam do devet sati dnevno. Kvalitetan san utječe na kožu tijela i lica, a neke od najvećih dobrobiti dovoljne količine sna jesu bolja regeneracija kože, hidratacija, prevencija prištića i akni te blistav i sjajan ten.

Osim dovoljne količine sna, da bi vaša koža ostala zdrava pridržavajte se i ovih korisnih savjeta:

  • nikad ne odlazite u krevet sa šminkom
  • obavezno se umijte prije spavanja
  • nahranite kožu
  • koristite kvalitetne kozmetičke preparate
  • izbjegavajte spavanje na trbuhu

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/bed-sleep-girl-white-tired-pillow-945881/, autor DieterRobbins, preuzeto 16.01.2020.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo