badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Načini čišćenja kože

Načini čišćenja kože - Olilab

Koža je najveći organ našeg tijela i najbolji pokazatelj našeg zdravlja, zbog čega bismo trebali voditi odgovarajuću brigu o njezinom zdravlju. Prištići, akne, crvenilo, ispucala koža, promjene na koži i svrbež - sve su to negativne posljedice nepravilne brige o koži.

 

Različiti dijelovi tijela zahtijevaju drugačije načine njege, prvenstveno zbog njihovog stanja i njihove osjetljivosti. Pravilno i redovito čišćenje kože jedan je od glavnih uvjeta očuvanja zdravlja naše kože.

Tip kože dijelimo na tri vrste:     

 • suha i osjetljiva
 • masna
 • normalna i mješovita

 

U slučaju da imate vrlo suhu i osjetljivu kožu, hidratacija je najvažnija. Tu vam mogu poslužiti hidratantne kreme, ulja, losioni i mlijeka za čišćenje, a obavezno biste trebali izbjegavati pretjerano umivanje. Naime, ono samo dodatno isušuje vašu kožu zbog čega postoji opasnost da dođe do isušivanja, svrbeži, promjena na koži te perutanja.

Masna koža sklonija je nakupljanju masnoće i ostalih nečistoća pa stoga ima nešto drugačije potrebe od suhe kože. Umjesto krema i ulja koji su namijenjeni koži kojoj nedostaje masnoće, za masniju kožu preporučuje se korištenje posebnih gelova za čišćenje. Naime, oni u svome sastavu ne sadrže masnoću, već normaliziraju izlučivanje loja. Idealni su za čišćenje, a pritom neće dodatno mastiti vašu kožu. Jednom tjedno preporučuje se i upotreba pilinga.

Normalna i mješovita koža najzahvalniji je tip kože te ju je najjednostavnije održavati. Čišćenje ovog tipa kože podrazumijeva redovito umivanje, pranje, toniziranje i njegovanje za to namijenjenim kremama. Najviše kozmetičkih proizvoda namijenjeno je upravo mješovitoj koži, a najviše pažnje trebali biste posvetiti čišćenju T-zone. T-zonu najjednostavnije možemo objasniti kao masnije dijelove lica, točnije čelo, nos i bradu.

Kod svakog čišćenja kože trebali biste izbjegavati preparate za čišćenje koji u sebi sadržavaju parfeme, alkohol i slične kemijske supstance koje nisu na prirodnoj bazi. Osim toga, prije korištenja bilo kakvih kozmetičkih preparata trebate provjeriti je li im istekao rok trajanja, u protivnom će njihovo djelovanje biti obrnuto.

Možda to niste znali, ali i hrana koju konzumirate može itekako utjecati na stanje vaše kože. Namirnice koje posebno pomaže očuvanju sjaja i dobrog stanja vaše kože jesu:

 • mrkva
 • rajčica
 • ananas
 • celer
 • krastavci
 • cikla
 • jabuka
 • limun

 

Spomenute namirnice bogate su mnogim vitaminima i mineralima koji su poznati po tome da pomažu u očuvanju zdravlja kože, zaštiti kože od upalnih procesa, boljoj hidrataciji, regeneraciji stanica, a smanjuju i dubinu već postojećih bora.

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/beautiful-woman-girl-young-sexy-3177576/, autor Deedee86, preuzeto 16.01.2020.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo