badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Kokosovo ulje - dobrobiti za zdravlje kože i kose

Kokosovo ulje - dobrobiti za zdravlje kože i kose - Olilab

Kokosovo ulje poznato je po mnogim značajnim dobrobitima za naše zdravlje, a posebno zdravlje naše kože i kose. Zahvaljujući kombinaciji djelotvornih masnih kiselina koje sadrži, kokosovo ulje preporučuje se koristiti što češće.

 

Kokosovo ulje odlična je prirodna alternativa i može jednako učinkovito zamijeniti kozmetičke preparate koji su često preskupi, a ponekad i ne pokazuju dovoljno uspješne rezultate. Možemo ga koristiti samostalno ili u kombinaciji s nekim drugim, jednako prirodnim preparatima. Kokosovo ulje najviše pomaže pri očuvanju zdravlja naše kose.

Osim što ne izgleda nimalo privlačno, suha i neživa kosa sklona je pucanju što može uzrokovati i njeno ispadanje. Najčešće je uzrokovana vremenskim neprilikama, prečestim korištenjem boje za kosu, pretjeranim tretiranjem, korištenjem preparata za stiliziranje kose, nedostatkom vitamina u prehrani, ali i dugotrajnim izlaganjem suncu. Da bismo to spriječili, kosi je potrebno pružiti odgovarajuću i redovitu njegu koja će joj vratiti sjaj i volumen. Kokosovo ulje jedno je od najprirodnijih i najzdravijih načina za očuvanje zdravlja naše kose.

Kokosovo ulje i njegove masne kiseline obogaćuju strukturu kose i na taj je način jačaju. Možemo ga upotrebljavati na različite načine, a svaki od njih jednako je učinkovit i značajan. Za vraćanje sjaja našoj kosi, trebali bismo samo otopiti kokosovo ulje te ga staviti na kosu. Preporučuje se da ulje ostavimo da odstoji na kosi tijekom noći, a ujutro je samo normalno operemo kao što to radimo i inače. Važno je da pri tome kosu temeljito našamponiramo jer će u protivnome ostati masna, što nikako ne želimo. Kokosovo ulje nahranit će našu kosu, vratiti joj sjaj i samim time povećati njen volumen.

Osim noćne maske, kokosovo ulje možemo koristiti i kao regenerator. Problemi sa zapetljanom kosom mogu nam prouzročiti velike probleme, posebno pri raščešljavanju. Važno je pripaziti da dodamo tek žlicu kokosovog ulja, u protivnome ćemo samo zamastiti kosu.

Iako se kokosovo ulje prvenstveno koristi za kosu, nipošto ne smijemo zaboraviti i njegovo ljekovito djelovanje na zdravlje kože. Suha koža sve je češći problem mnogih ljudi, posebno onih koji većinu vremena provode na otvorenome. Može biti uzrokovana raznim čimbenicima iz okoline – hladnoćom, vjetrom, prečestim izlaganjem suncu, dehidracijom i nezdravim načinom života. Vrlo je važno da suha koža bude tretirana i redovito hidratirana, a jedan od najučinkovitijih prirodnih načina za njegu suhe kože krije se u korištenju kokosovog ulja.

Kokosovo ulje posebno pomaže kod očuvanja zdravlja kože lica – hrani je, čini elastičnijom te djelotvorno potiče njenu hidrataciju. Osim toga, vjeruje se da kokosovo ulje djeluje protiv nastanka bora, promjene pigmentacije kože te pojave staračkih pjega. Možemo ga jednostavno nanijeti na lice, kao što nanosimo i kremu, a mnogo je učinkovitiji kad ga ostavimo da djeluje preko noći.

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/food-coconut-fruit-healthy-3062139/, autor Moho01, preuzeto 16.01.2020.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo