Hladno vrijeme – suha i crvena koža na vlasištu

Hladno vrijeme – suha i crvena koža na vlasištu - Olilab

Hladnije vrijeme zahtijeva redovito vođenje brige o zaštiti i hidrataciji kože. Izbjegavanje kozmetičkih preparata za njegu kože dovodi do suhe i crvene kože na tijelu, ali i na vlasištu.

 

Izmjene godišnjih doba uzrokuju promjene na koži.

Zbog nedostatka dovoljne količine vlage i masnoće, dolaskom hladnijih dana, na suhoj koži su vidljive promjene starenja kože. Prijelaz iz jednog godišnjeg doba u drugo zahtijeva prilagođavanje kože novonastalim uvjetima. Pri tome prvenstveno trebamo smanjiti utjecaj vanjskih uvjeta. Najučestalija pojava tijekom niskih temperatura, uz hladan vjetar, je osjetljiva i crvena koža. Vrlo česte reakcije na vlasištu su: ispucala i nadražena koža uz ljuskanje i prhutanje.

Boravak u toplim prostorima također isušuje kožu, stoga je vrlo važno pravilno se njegovati.

Novi crni šampon

Tvrtka OLILAB predstavlja Novi crni šampon koji svojim sastojcima može regulirati količinu masnoće i razinu vlažnosti na vlasištu tijekom hladnih dana.

Novi crni šampon može pomoći u smanjenju simptoma suhog vlasišta popraćenog crvenilom i osjećajem svrbeža. Aktivne komponente u šamponu mogu smanjiti upalne procese na vlasištu te nakon redovite uporabe, dovesti kožu u normalnu razinu, gdje se kosa ne zamašćuje i ne lijepi. Posljedica ovakvih stanja na koži je ispadanje kose, a Novi crni šampon može potaknuti rast nove kose.

Ichthyol Plus krema s Aloe Verom

Kod težih oblika upaljene kože po tijelu, rukama i izoliranim područjima uz visoko hranjiva ulja poput kokosovog, maslinovog i bademovog Ichthyol krema može smanjiti simptome lišajeva, ekcema, dermatitisa i psorijaze.

Ichthyol krema s Aloe Verom je specijalna jedinstvena formula kreme, koja ima dvostruko djelovanje kod problema na koži i vlasištu. Na mjestima gdje Crni šampon ne djeluje, Ichtyhol krema može djelovati te bez pomoći kortikosterioda smanjiti navedene simptome. Uz svoj prirodni sastav i dodatak karite maslaca preporuča se i za djecu iznad tri godine starosti.

Do najboljih rezultata se dolazi kombinacijom Ichtyol kreme i Novog crnog šampona. Kremu nanositi prije pranja vlasišta, ostaviti na tjemenu, oprati kosu s Crnim šamponom te nakon pranja ponovno nanijeti kremu.

Ponekad je potrebno, razblažiti Ichthyol kremu s neutralnom pantenol kremom prilikom upotrebe jer je zbog svog jačeg djelovanja mogući osjećaj nešto slabijeg peckanja na koži.

Pomozite koži u smanjenju simptoma uz primjenu OLILAB proizvoda. Potražite proizvode u svim ljekarnama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Sloveniji.

 

Podijelite vaše iskustvo
 

Reference