Hladno vrijeme – suha i crvena koža na vlasištu

Hladno vrijeme – suha i crvena koža na vlasištu - Olilab

Hladnije vrijeme zahtijeva redovito vođenje brige o zaštiti i hidrataciji kože. Izbjegavanje kozmetičkih preparata za njegu kože dovodi do suhe i crvene kože na tijelu, ali i na vlasištu.

 

Izmjene godišnjih doba uzrokuju promjene na koži.

Zbog nedostatka dovoljne količine vlage i masnoće, dolaskom hladnijih dana, na suhoj koži su vidljive promjene starenja kože. Prijelaz iz jednog godišnjeg doba u drugo zahtijeva prilagođavanje kože novonastalim uvjetima. Pri tome prvenstveno trebamo smanjiti utjecaj vanjskih uvjeta. Najučestalija pojava tijekom niskih temperatura, uz hladan vjetar, je osjetljiva i crvena koža. Vrlo česte reakcije na vlasištu su: ispucala i nadražena koža uz ljuskanje i prhutanje.

Boravak u toplim prostorima također isušuje kožu, stoga je vrlo važno pravilno se njegovati.

Novi crni šampon

Tvrtka OLILAB predstavlja Novi crni šampon koji svojim sastojcima može regulirati količinu masnoće i razinu vlažnosti na vlasištu tijekom hladnih dana.

Novi crni šampon može pomoći u smanjenju simptoma suhog vlasišta popraćenog crvenilom i osjećajem svrbeža. Aktivne komponente u šamponu mogu smanjiti upalne procese na vlasištu te nakon redovite uporabe, dovesti kožu u normalnu razinu, gdje se kosa ne zamašćuje i ne lijepi. Posljedica ovakvih stanja na koži je ispadanje kose, a Novi crni šampon može potaknuti rast nove kose.

Ichthyol Plus krema s Aloe Verom

Kod težih oblika upaljene kože po tijelu, rukama i izoliranim područjima uz visoko hranjiva ulja poput kokosovog, maslinovog i bademovog Ichthyol krema može smanjiti simptome lišajeva, ekcema, dermatitisa i psorijaze.

Ichthyol krema s Aloe Verom je specijalna jedinstvena formula kreme, koja ima dvostruko djelovanje kod problema na koži i vlasištu. Na mjestima gdje Crni šampon ne djeluje, Ichtyhol krema može djelovati te bez pomoći kortikosterioda smanjiti navedene simptome. Uz svoj prirodni sastav i dodatak karite maslaca preporuča se i za djecu iznad tri godine starosti.

Do najboljih rezultata se dolazi kombinacijom Ichtyol kreme i Novog crnog šampona. Kremu nanositi prije pranja vlasišta, ostaviti na tjemenu, oprati kosu s Crnim šamponom te nakon pranja ponovno nanijeti kremu.

Ponekad je potrebno, razblažiti Ichthyol kremu s neutralnom pantenol kremom prilikom upotrebe jer je zbog svog jačeg djelovanja mogući osjećaj nešto slabijeg peckanja na koži.

Pomozite koži u smanjenju simptoma uz primjenu OLILAB proizvoda. Potražite proizvode u svim ljekarnama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Sloveniji.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo
 

Reference