badge badge

Svi OLILAB proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

Coal Tar – prošlost u liječenju vlasišta

Coal Tar – prošlost u liječenju vlasišta - Olilab

Coal Tar je smeđa ili crna tekućina velike gustoće korištena u industriji i farmaceutici. Poznat i pod imenom Pix ex carbone, Coal Tar je do zadnjih par godina bio glavni sastojak u kozmetičkim proizvodima za rješavanje problema prhuti i seboroičnog dermatitisa.

 

Iako je učinkovitost Coal Tar-a kao supstance za liječenje prhuti i dermatitisa neupitna, njegovo porijeklo je zabrinjavalo stručnjake u smislu dugoročne štetnosti po zdravlje. Dugogodišnjim studijama dokazano je da postoji opasnost od kancerogenog djelovanja Coal Tar-a. Iz tog razloga je poslan prijedlog za njegovu zabranu u kozmetičkim proizvodima, što je na kraju i prihvaćeno u EU propisima o kozmetičkim proizvodima. Danas je Coal Tar zabranjen u kozmetici u cijeloj EU, a u SAD-u se još uvijek vode raprave o njegovoj štetnosti.

Usporedba s Ichthyol-om

Usporedba karakteristika Ichythyol-a i Coal tar-a

Usporedba svake od sirovina Ichthyol i Coal Tar

 

Izvor: Naslovna slika https://pixabay.com/photos/abstract-black-white-oil-water-1875686/, autor Flavia Goncalves Flavinha, preuzeto 16.01.2020.

 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima i zdravstvenim poremećajima (bolestima). Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema te ne mogu biti zamjena za stručnost i znanje farmaceuta i liječnika. Za određene (pojedinačne) rezultate djelovanja proizvoda nije moguće jamčiti i rezultati se mogu razlikovati među korisnicima. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. OLILAB d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Podijelite vaše iskustvo